Flere parallelle initiative er ikke nødvendigvis af det onde
Den 12. april kunne man i Berlingske Tidende læse Dorte Tofts blog Appetit på en ny IT-skandale, www.business.dk/tech-mobil/appetit-paa-ny-it-skandale.
Denne gang stiller pressen skarpt på it-projekter søgt gennem Sundhedsministeriets kronikerpulje. Og det er skam helt korrekt, at alle regioner har fået bevilget penge til at it-understøtte kronikerforløb.
Men er det kun af det onde, at flere regioner kører parallelle projekter inden for samme område?
Nej – det er det ikke! Hospitaler, kommuner og praktiserende læger er alle involveret i udredning, behandling og pleje af patienter med kroniske sygdomme, og når dette område skal it-understøttes, skal det selvfølgelig sammentænkes med de øvrige kontakter en patient kan have med sundhedsvæsenet, ellers er der risiko for, at de nye kroniker-it-løsninger bliver nye isolerede informations-øer. Og det er ingen tjent med.
Det er altså ikke en helt simpel opgave. En systematisk koordinering og opsamling af de mange erfaringer i kronikerprojekterne er selvsagt nødvendigt. Men det må da være i orden at afprøve forskellige teknologier, hvis bare det sker koordineret, og hvis alle bidrager til at udvikle en best practice for, hvordan et nyt fælles tværregionalt system til understøttelse af kronikerforløb skal se ud i fremtiden. Derfor er det en fornøjelse, at RSI (Regionernes Sundheds-it Organisation) er begyndt at træde i karakter, og jeg har stor tillid til, at det nok skal blive styret godt på plads, hvad angår regionernes del af disse projekter.
Når det kritiseres, at regionerne sætter kroniker-it-projekter i gang hver for sig, hører det altså med til debatten, at afprøvning af flere teknologier ikke altid er af det onde. Og sidst men ikke mindst – kronikerpatientforløb går på tværs af sektorer, og i internationale kredse er Danmark faktisk berømt for elektronisk kommunikationen mellem disse.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar