lørdag den 27. november 2010

Toget er aflyst, posten kom ikke ud…

Toget er aflyst, posten når ikke ud, politiet fraråder udkørsel og bæltekøretøjer er sat ind. Imens besøger Lægevagten fru Hansen, der ikke kan få luft.

Hendes mand har ringet til lungemedicinsk afdeling, som de har fået at vide, de bare skal ringe til. Men det er lørdag eftermiddag og på afdelingen er der mødt færre end normalt. Det sner meget udenfor og politiet fraråder al udkørsel. Så Hansen får besked på at ringe til Lægevagten i Århus.

På køleskabet hænger kontaktkortet til lungemedicinsk afdeling. Telefonnumre og et billede af en der hedder Kirsten, som er iltsygeplejerske. Og overlægens navn er skrevet på med kuglepen… Og så står der ”helst mellem kl. 9-15”.

Nu er det lørdag aften. Fru Hansen var til frokost hos et par venner for første gang i mange måneder. Hun har også lidt skøre knogler og noget med sukkersyge. De to sidste ting ordner hendes egen læge, men det med lungerne står sygehuset for. Så hendes egen læge vidste ikke om hun kunne tage iltapparatet med i byen. Nu er det som om hun ikke kan få luft. Hun hiver efter vejret og er bange!

Hansen er meget bange for hvordan han skal få hjælp til sin kæreste kone. Han ringer til Lægevagten. Han er nummer 4 i køen, men meget snart får han en mand i røret. Det er en læge, der spørger hvad han kan gøre. Hansen er lettet og fortæller. Lægen, der hedder Søren, kender med det samme til problemstillingen. Han står selv for behandlingen af mange KOL-patienter i sin praksis. Hurtigt spørger han til symptomer, historie og medicinsk behandling. Der er ikke behov for en ambulance og en indlæggelse, men der bør lige køre en læge ud til fru Hansen for at få det hele under kontrol så weekenden kan blive rimelig. Efter 6 minutter kan Hansen roligt holde sin kones hånd igen.

Via sin PC sender Søren en besked til besøgslægen i Silkeborgområdet. Hun ser med det samme på sin PC i bilen, at de skal på et besøg hos fru Hansen og beder chaufføren køre de 27 km forbi en væltet lastbil og en del snedriver. Kommunen har ikke kunnet rydde sne pga. alt for meget sne. Så det er godt at taxichaufføren har lånt en firehjulstrækker i aften!

Besøgslægen, der hedder Marianne, ringer på, og smiler til Hansen, der lukker op: ”Det er Lægevagten. Jeg har fået at vide at I gerne vil have besøg af mig. Må jeg komme ind?”

Posten kom ikke ud, togene var aflyst, politiet kørte ikke, kommunen ryddede ikke sne. Men Lægevagten kører stadig. Hvorfor egentlig det?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar