torsdag den 16. september 2010

Knowledge Brokers i Sundhedsvæsenet?

I VidenDanmark er vi i gang med at kaste lys over begrebet Knowledge Brokers. Måske ligger der interessante metoder og erfaringer gemt her.
Knowledge Brokers kan vel have flere betydninger. Man kan først og fremmest se sådanne funktioner som formidlere af viden - fra hvor viden er - til hvor der er behov for viden. I den diskussion vi har på LinkedIn har én har brugt begrebet "Hub" - dvs. et knudepunkt, som samler en masse ind- og udgange. I en sådan "hub" formidles viden.
Men det korte af det lange er, at der ikke er noget helt fast om brugen og erfaringerne med funktionen som Knowledge Broker.
I søgningen efter viden på området er vi stødt på en ansat i det Canadiske sundhedsvæsen, som har titlen Knowledge Broker. Vi er i gang med at kontakte vedkommende, for at få del i viden og erfaringer. Jeg skal nok vende tilbage her i bloggen med, hvad vi finder ud af...
Men indtil da - det virker som om det er lidt af den samme funktion, som ViS påtager sig, at sprede viden fra - hvor den opstår og dokumenteres - til der, hvor der er behov for denne viden og hvor den kan bruges og komme alle til gavn.
Spørgsmålet er jo også i forlængelse heraf, om ikke der er brug for en slags Knowledge Brokers rundt om i regionerne - og på de enkelte sygehuse. Eller de er der måske allerede - med andre navne og titler? (og for den sags skyld i alle andre store virksomheder / brancher ...)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar